Wij plaatsen cookies om deze website naar behoren te laten functioneren, campagnes op jouw voorkeuren af te stemmen en de website te analyseren.
Asfaltonderhoud in de gemeente Deventer
Van 2021 tot 2024 hebben wij in opdracht van gemeente Deventer het asfaltonderhoud met veel plezier uitgevoerd.
Maik Hendriksen Uitvoerder
Vakgebied Groot- en klein onderhoud
Locatie Deventer
Status project Afgerond
Onze werkzaamden
De werkzaamheden in de afgelopen drie jaar bestonden uit asfalteringswerkzaamheden, aan diverse wegen en paden en het verzorgen van klein onderhoud.
CO2 besparend Lynpave Asfalt
In het Rijksterborgerpark heeft Dostal onlangs samen met Gemeente Deventer het duurzame en CO2 besparende Lynpave Asfalt aangebracht.
Wat houdt het klein onderhoud in?
Naast asfalteringswerkzaamheden verzorgen we ook het klein onderhoud. Dit bestaat onder andere uit:
- Plaatselijk schade herstel aan de asfaltverharding in de vorm van bakfrezen. Hierbij worden kleine slechte stukken asfalt vervangen in een weg die er voor de rest nog niet slecht aan toe is. Zodat de gehele weg er weer even tegenaan kan.
- Het vullen / repareren van klinkersleuven. Dit zijn locaties die tijdelijk zijn dichtgemaakt met klinkers na eerdere werkzaamheden aan bijvoorbeeld de riolering of kabels en leidingen.
- Vlakfrezen van boomwortels. Daar waar wortels het asfalt naar boven hebben gedrukt, frezen we de opdrukking van de wortel weg en behandelen we het oppervlakte om de levensduur te vergroten. Voor het fietsseizoen van start gaat in mei worden deze werkzaamheden gepland. Zodat het fietscomfort op de wegen optimaal blijft.
- Herstellen/ opfrissen van bestaande markeringen. Om de zichtbaarheid en veiligheid te vergroten.
- Naden vullen/ slemmen oppervlakten. Dit verlengt de levensduur van het asfalt en zorgt ervoor dat water geen intrede kan doen in het asfalt. Intrede van water in het asfalt brengt voornamelijk in de winter schade met de zich mee door vorst.
Asfaltmengsels met 10% verlagen
Ook de gemeente Deventer is volop in ontwikkeling om zich aan te passen aan klimaatverandering. De gemeente handelt klimaatadaptief, dit doen ze door samen met bewoners en partijen maatregelen te nemen die de kans op overstromingen minimaliseren en de nadelige gevolgen van extreme hitte, droogte en hevige regenval beperken. Wij dragen daar graag een steentje aan bij.
De milieubelasting van de asfaltmengsels (MKI-waarde) verlagen we met 10% . Het vrijgekomen freesmateriaal wordt hergebruikt bij nieuw te maken asfaltmengsels. Het overige vrijgekomen materiaal gaat naar het reststoffencentrum van Dusseldorp in Deventer. Deze afvalstoffen zetten we in voor recycling, met uitzondering van het teerhoudende asfalt. Door middel van thermische reiniging winnen we schone, primaire grondstoffen (zand, steenslag en vulstof) terug uit teerhoudend asfalt. Dit zijn duurzaamheidsmaatregelen die globaal onder te verdelen zijn in:
- Verhogen van circulariteit: door het gebruik van secundaire grondstoffen dragen wij bij aan een duurzamere leefomgeving.
- Verminderen van uitstoot: door het verminderen van uitstoot van CO2, NOx en fijnstof dragen wij bij aan een schoner milieu.
- Verlengen van levensduur: met het verlengen van de levensduur is de kwaliteit van de reparaties hoogwaardig.
Vragen? Stel ze aan Mike.